Woonlocatie de Rondas

 

 

 

 

De Rondas is een bijzondere voorziening. Rondom een kernvoorziening waar 5 vrouwelijke cliënten met een verstandelijke beperking wonen wordt er ook begeleiding en ondersteuning geboden aan cliënten die verderop in de straat wonen. Daarnaast zijn er nog een aantal cliënten die elders in het dorp wonen en die ook begeleiding en ondersteuning krijgen vanuit de Rondas.

In totaal worden er vanuit de Rondas 21 cliënten begeleid. De Rondas biedt naast 24 uur zorg ook begeleid wonen middels PGB of extramurale indicatie.Per woning is de zorg verschillend geregeld. Op deze manier wordt de individuele begeleiding afgestemd op hun wensen en behoeften. In de Rondas is het ook mogelijk te logeren.

Overdag gaan de meeste cliënten naar hun werk: een dagactiviteitencentrum of sociale werkvoorziening in de directe omgeving.

De bewoners worden betrokken bij alle zaken die voor hen van belang zijn, zoals de invulling van de activiteiten en hun dagprogramma.

Samen met de bewoners van de Boog en de Beukelaar kan er meegedaan worden aan bewegingsactiviteiten zoals gymmen en zwemmen.

Wie zin heeft gaat mee naar een zangavond, wandelen op het strand of de boulevard, fietsen of winkelen. In dit Zeeuwse landschap hoeven de bewoners niet ver van huis om te genieten van de natuur.

Bij de activiteiten zijn vele vrijwilligers betrokken.

Naast de integratie in het dorp en de kerkelijke gemeente, is er een vriendschappelijke band tussen de bewoners van de Boog en de Beukelaar.