Woonlocatie de Klimroos

 

 

 

 

In de Klimroos wonen acht mensen met een verstandelijke beperking. Gesitueerd aan een rustig, kinderrijk plein, compleet met een fraaie voortuin en een ruime achtertuin. Dichtbij zijn het water en de ruimte van het weidse Zeeuwse landschap.

De cliënten van De Klimroos zijn vooral twintigers en dertigers. Zij hebben op hun kamer een eigen keukenblok, zodat zij koffie kunnen zetten en visite ontvangen. Overdag gaan zij naar hun werk: een dagactiviteitencentrum of sociale werkvoorziening in de directe omgeving. In de Klimroos is het ook mogelijk te logeren.

De bewoners worden betrokken bij huishoudelijke taken: aardappels schillen, helpen met koken, tafel dekken en afruimen, was opvouwen, koffiezetten, etc.

Natuurlijk blijft er genoeg tijd over voor hobby’s en activiteiten zoals: het verzorgen van hun eigen vogel of konijn, wandelen, zwemmen, een bezoek aan het gastgezin of een avondje uit naar het koor of de vereniging. Maandelijks wordt er een knutselactiviteit georganiseerd.

Bij de verschillende activiteiten zijn vele vrijwilligers betrokken.

Een keer per 14 dagen wordt de dagsluiting gehouden door een kerkenraadslid uit de plaatselijke of omliggende gemeenten.