Woonlocatie de Boog

 

 

 

 

In De Boog wonen 18 cliënten met een verstandelijke handicap in een mooi complex wat in 2009 is gerealiseerd. Gelegen in het centrum van het dorp, dichtbij de supermarkt, de speeltuin, de bibliotheek en verschillende winkels. ’s Gravenpolder is een gezellig Zeeuws dorp tussen boomgaarden en landelijke dijken.

Iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer met douche en keukenblokje. Vraaggerichte zorg krijgt gestalte door zowel in gezelligheid gezamenlijk dingen te doen, bijvoorbeeld  de maaltijd gebruiken.  Anderzijds biedt een eigen appartement de mogelijkheid om te voorzien in een persoonlijke hulpvraag en woonwens. Een eigen brievenbus, huisnummer en voordeur versterken de beleving van privacy.

In de Boog wordt individuele bewonerszorg geboden binnen de mogelijkheid van groepswonen, waarbij de woongroep bestaat uit 6 medebewoners. Daarnaast wordt er om de week zaterdagopvang geboden.

Overdag gaan de meeste cliënten naar hun werk: een dagactiviteitencentrum, zorgboerderij of sociale werkvoorziening in de directe omgeving.

De huiselijke woonsfeer wordt vormgegeven door bewoners te betrekken bij huishoudelijke taken zoals: tafel afruimen, was verzorgen, koffiezetten, etc. Natuurlijk blijft er genoeg tijd over voor hobby’s en activiteiten. Wie zin heeft gaat mee naar een zangavond, wandelen over de dijk, fietsen of zwemmen. Bij de activiteiten zijn vele vrijwilligers betrokken.

In de Boog zijn regelmatig logees te gast. Er zijn twee gezellige logeerkamers. De logees ontvangen zorg op basis van een PGB overeenkomst en hun individuele begeleidingsplan. Zij nemen deel aan de activiteiten die vanuit de Boog worden georganiseerd.

Naast de integratie in het dorp en de kerkelijke gemeente, is er een vriendschappelijke band tussen de bewoners van de Boog, de Beukelaar en de Rondas. Jaarlijks wordt een gezamenlijke kerstviering georganiseerd.