Woonlocatie de Beukelaar

 

 

 

 

Woonlocatie De Beukelaar is een moderne sfeervolle woonlocatie. Vrolijke kleuren, zee- en strandtaferelen  trekken de aandacht bij binnenkomst. Siloah biedt de bewoners in deze locatie een veilig thuis. 19 bewoners wonen sinds 2012 in een ruim appartement en ontvangen 24 uurs- zorg op basis van hun indicatie en individuele begeleidingsplan. De appartementen hebben naaste de ruime zitkamer, een eigen slaap- en badkamer met toilet. In het appartement heeft de bewoner de mogelijkheid om zijn eigen bestaan vorm te geven.

Bezoek kan ontvangen worden op het eigen appartement. De aanwezigheid van de eigen keuken optimaliseert het gevoel van privacy. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het groepswonen en/of groepsactiviteiten. De drie zonnige gezamenlijke woonkamers grenzen aan de tuin.

De tuin is ingericht met gezellige zithoeken, maar biedt ook de ruimte voor activiteiten.

In de begeleiding wordt waarde gehecht aan keuzevrijheid, volwaardigheid en het stimuleren van zelfstandigheid. Bewoners worden betrokken bij allerlei voorkomende huishoudelijke taken.

Overdag gaan de meeste bewoners naar hun werk of dagbesteding. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen bewoners ook op de locatie verblijven en deelnemen aan het dagprogramma op de locatie.

Naar behoefte kunnen bewoners deelnemen aan diverse activiteiten. In samenwerking met de Boog en de Rondas worden bewegings- en ontspanningsactiviteiten aangeboden. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers biedt dit voor elke bewoner mogelijkheden.

Wekelijks wordt door een kerkenraadslid vanuit de plaatselijke Gereformeerde Gemeente een weeksluiting verzorgd. Op zondag bezoeken de bewoners gezamenlijk de kerkdiensten in deze gemeente.